Natura este plină de miracole, iar România a fost din plin binecuvântată cu o natură miraculoasă. De la izvoare de apă minerală și termominerală, la Deltă, mare, munți, soluri fertile, păduri virgine, minereuri prețioase, floră, faună, aer ionizat, fiecare dar al spațiului carpato-danubiano-pontic este extraordinar, uneori chiar unicat. Acest lucru a fost cunoscut încă de acum aproape 2000 de ani, când Imperiul Roman s-a extins pe pământul nostru strămoșesc.
Romanii au remarcat proprietățile vindecătoare ale apelor termominerale, au construit Therme Herculi (Băile Herculane) și s-au bucurat din plin de izvoarele primei stațiuni turistice de pe teritoriul țării noastre și totodată una dintre cele mai importante stațiuni balneare de pe continent.
Să descoperim istoria spa-ului și a tratamentelor balneare în Herculane:
Sanitas Per Aquam și Herculum Spa
Prima mențiune epigrafică a stațiunii milenare datează din anul 153 e.n. și este scrisă în limba latină:, AQUAS HERCULI SACRAS AD MEDIAM (APELE SFINTE ALE LUI HERCULES DE LÂNGĂ MEHADIA). Cultul balnear a fost preluat de la greci de către romani, aceștia din urmă lăsând în Herculane mai multe vestigii: apeducte, băi, temple și statui închinate zeilor în semn de omagiu pentru vindecarea primită prin apele din Munții Cernei. Totuși, dacii trebuie să fi cunoscut și să se fi folosit de aceste ape – legendele spun că Burebista se ruga zeilor la altarul care le era închinat la Grota cu aburi, un important obiectiv turistic din Herculane de unde țâșnește un izvor termomineral.
De la Traian încoace, împărați și împărătese din dinastia Habsburgică și nu numai au vizitat și apreciat Băile Herculane pentru apele sacre. Prințesa Sissi scria în jurnalul său intim despre frumusețea stațiunii și despre apele miraculoase de aici. La sfârșitul secolului al XIX-lea, la Herculane veneau atât oameni obișnuiți, cât și mari personalități ale vremurilor pentru a se bucura de relaxare și tratament. Statuia lui Hercule, protectorul Băilor Herculane, este, alături de Crucea Albă, unul din simbolurile stațiunii. Statuia se află încă din 1847, perioada Imperiului Austro-Ungar, în piața din centrul istoric al stațiunii, la aproape 2 km distanță de un hotel spa excelent.
În prezent, stațiunea renaște și este din nou un punct de atracție turistic atât pentru turiști români, cât și pentru cei străini. Bogate în sulf, calciu, magneziu, apele termominerale din Herculane se folosesc în tratamente balneare care ameliorează simptomele unor boli sau chiar le vindecă. Herculum Spa de la Bacolux Afrodita Resort & SPA folosește în special apa sulfuroasă provenită dintr-un izvor propriu. Acest spa este considerat a fi cel mai inovativ spa european – o distincție primită în 2019 la Gala ESPA Innovation Awards din Croația.
Bacolux Afrodita Resort & SPA, acreditat DEKRA România drept o locație de încredere, pune la dispoziția oaspeților cazare, mese și tratamente balneare sau wellness în condiții premium. De la băi în apă sulfuroasă, la electroterapie, masaj sau fiziokinetoterapie, Herculum Spa este locul unde fiecare își întărește sănătatea cu ajutorul aparaturii medicale de ultimă generație, al medicului balneolog și al echipei de asistenți, kinetoterapeuți și maseuri cu experiență.
Ofertele de cazare, masă și tratament la Bacolux Afrodita Resort & SPA stau la dispoziția oricui își dorește un sejur de tratament și relaxare în Băile Herculane în condiții de siguranță și confort sporit.
Sejur în Herculane, la tratamente spa
De la origini și până în prezent, legendele, credința, frumusețea, natura și vindecarea au caracterizat Băile Herculane. Toamna aceasta, profită de vremea bună și de ofertele Bacolux Afrodita Resort & SPA pentru un sejur extraordinar pe Valea Cernei! Cu Sanitatem beneficiezi de 3 terapii balneare pe zi, mese în sistem all inclusive și o cazare în Herculane de 4 stele. Dacă dorești să îți întărești sistemul imunitar, oferta Phoenix este ideală pentru recuperarea post covid19. Oferta SpaMed aduce un mix de terapii wellness și balneo benefice pentru trup și spirit.
Nu ezita! Vino într-un sejur ideal la spa în Băile Herculane!